proces.
Handgemaakte keramiek komt tot stand mits een arbeidsintensief proces; het neemt al snel een aantal weken in beslag neemt, van start tot eindproduct.
De SILT-producten worden stuk voor stuk gemaakt op de draaischijf waarna ze dienen te drogen alvorens kan worden verder gewerkt. Na een eerste van dichtbij gemonitord droogproces wordt de klei in lederharde staat (droog doch nog te manipuleren) verder bewerkt. Overtollige klei wordt weggesneden, vormen worden geaccentueerd en geperfectioneerd, ook dit proces gebeurt op de draaischijf.
Na deze afwerking worden de stukken verder gedroogd. Eenmaal kurkdroog kunnen ze voor een eerste keer gebakken worden op 950 graden. Bij deze temperatuur versteent de klei en wordt de vorm finaal doch het stuk komt nog steeds poreus uit de oven. In deze poreuze staat zijn de objecten klaar om geglazuurd te worden. Elk stuk wordt ondergedompeld of overgoten met een glazuursubstantie die mits een chemische reactie op hoge temperatuur gaat verglazen. Dit proces gebeurt tijdens een tweede bakcyclus in de oven op 1100 tot 1300 graden (afhankelijk van de klei -en glazuursoort)